Решение за ласерско сечење за автомобилска вкрстена цевка за зрак на автомобил

Решение за ласерско сечење за автомобилска вкрстена цевка за зрак на автомобил

Решение за ласерско сечење за вкрстен автомобилски зрак во Кореја Видео

Раствор со ласерски пресек со вкрстен автомобил од златен ласер

Машини за сечење на ласерски цевкиимаат посебна предност во обработкатаВкрстени автомобилски греди(автомобилски попречни греди) бидејќи тие се сложени компоненти кои имаат одлучувачки придонес за стабилноста и безбедноста на секое возило што ги користи.Затоа квалитетот на готовиот производ е од огромно значење.Како поединечни греди во внатрешноста на возилото, тие обезбедуваат да не го компресираат патничкиот простор во случај на страничен судир.Вкрстените греди на автомобилот го поддржуваат и воланот, воздушните перничиња и целата контролна табла.Во зависност од моделот, оваа клучна компонента можеме да ја произведеме од челик или алуминиум, а машината за ласерско сечење добро функционира за сечење на овие материјали.

 

машина за ласерско сечење за метални цевки

 

Hyundai Motor Company е позната автомобилска компанија во Кореја, која е посветена да стане доживотен партнер во автомобилите и пошироко.Компанијата - која ја предводи Hyundai Motor Group, иновативна деловна структура способна да циркулира ресурси од стопено железо до готови автомобили.За да ја подобри нивната производна ефикасност и да ја надгради опремата, компанијата одлучи да воведе машина за ласерско сечење цевки.

Барања на клиентите

машина за ласерско сечење метални листови

1. Производот на купувачот е цевка за автомобилската индустрија и има потреба од масовна и автоматска обработка.

2. Дијаметарот на цевката е 25A-75A

3. Должината на готовата цевка е 1,5 m

4. Должината на полупроизведената цевка е 8м

5. По ласерското сечење, тој бара роботската рака директно да ја зграпчи завршената цевка за дополнително свиткување и обработка на притискање;

6. Клиентот има барања за точност и ефикасност на ласерското сечење, а максималната брзина на обработка не е помала од 100 R/M;

7. Делот за сечење не треба да има брус

8. Сечениот круг треба да биде блиску до совршениот круг

Златен ласерско решение

По внимателно проучување, формиравме специјална истражувачка група, вклучувајќи го одделот за истражување и развој и нашиот производствен менаџер за да најдеме решение за нивните барања за сечење греди меѓу автомобилот.

 

Врз основа на P2060A, приспособивме машина за ласерско сечење цевки P2080A за да ги исполниме нивните барања за сечење цевки со должина од 8 и автоматско вчитување.

ласерски секач за цевка за вкрстен автомобилски зрак

                                                                                                                                                                                                                             Ласерска машина за сечење цевкиP2080A

 

На крајот од собирањето материјал, додаде една роботска рака за грабање цевки.За да се обезбеди прецизност на сечењето, секое парче треба цврсто да се стегне со раката на роботот пред да се сече.

машина за удирање челични цевки cnc

По сечењето, роботската рака ќе ја достави цевката до подоцнежните процедури за пресување и виткање.

Дупките на свитканата цевка треба да се исечат со3Д-робот машина за ласерско сечење.

 

Добијте приспособено решение!

Како што можете да видите, постојат многу начини да го користитеМАШИНА ЗА СЕЧЕЊЕ НА ЛАСЕРСКИ ЦЕВКИда се реализира автоматската производна линија.И, сега е време да го добиете вашето приспособено решение и да ги истражите можностите.


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја