Целосно автоматско решение за машина за сечење на ласерски цевки со влакна за гасовод за пожар во Кореја

Целосно автоматско решение за машина за сечење на ласерски цевки со влакна за гасовод за пожар во Кореја

Со забрзувањето на изградбата на паметни градови на различни места, традиционалната заштита од пожар не може да ги задоволи потребите за заштита од пожари на паметните градови, и интелигентна противпожарна заштита која целосно ја користи технологијата на интернет на нештата за да ги исполни барањата за „автоматизација“ за превенција и контрола на пожари. се појави.Изградбата на паметна противпожарна заштита доби големо внимание и поддршка од земјава до локалитетите и одделенијата.

Конструкцијата за заштита од пожари е за секого.За изградба на паметни градови, изградбата за заштита од пожари е врвен приоритет.Како да се изгради интелигентен систем за заштита од пожари за да одговара на развојот на паметните градови е проблем што градските менаџери мора да го земат предвид.

Како што сите знаеме, без разлика дали станува збор за индустријата за паметна заштита од пожари или за традиционалната индустрија за заштита од пожари, најважната компонента на целиот систем за заштита од пожари е гасоводот за заштита од пожари.

машина за ласерско сечење за индустрија за заштита од пожари

Еден од нашите клиенти е водечка компанија во заштита од пожари и ONE-STOP сервисен систем за делови за заштита од пожар до изработка на цевки во Кореја, а кој главно се занимава со производство на материјали за цевководи, продажба на цевки, изработка на цевки за прскалки за пожар, противпожарна опрема.Со цел да се зголеми производството на цевки за пожарни прскалки, овој клиент воведе два комплети Golden Vtop од 3000w целосно автоматскимашина за сечење на ласерски цевки со влакна P2060A.

Барања на клиентите: Ласерско обележување и сечење на цевките.

Нашето решение: Додадовме систем за обележување на автоматскиот натоварувач на снопови за да се заврши означувањето на цевките пред сечењето.

машина за ласерско сечење за индустрија за заштита од пожари

Цена на секач за ласерски цевки со влакна

Бидејќи цевководот за заштита од пожар е секогаш во статична состојба, барањата на цевководот се построги, а цевководот треба да издржи притисок, отпорност на корозија и отпорност на високи температури.Најчесто користени материјали за противпожарни цевки се: сфероидна цевка од леано железо за водоснабдување, бакарна цевка, цевка од не'рѓосувачки челик, цевка од легура, дупчиња, дупнати итн.

P2060A е професионална опрема за сечење цевки.Се сече одеднаш и има висок степен на автоматизација, што во голема мера ја подобрува ефикасноста на производството.

Во објектот за гаснење пожар, најосновниот објект за гаснење пожар на системот за прскалки за пожар мора да биде составен од претходно изработена цевка, флексибилен спој, заварени излезни фитинзи и глава на прскалката и органски да се комбинира со сечење, дупчење и заварување за да ја изврши својата првобитна функција.

P2060A автоматска машина за сечење ласерски цевки е висока специјална опрема за ласерско сечење цевки.Лесно е за ракување, високо автоматизирано, високо прецизно сечење и приспособено на потребите на индустриското производство од големи размери и многу други напредни карактеристики, станувајќи прв избор за индустријата за обработка на цевки за опрема.Производот е серијализиран за да се задоволат различните должини на сечење и растоварање и барања за сечење за различни дијаметри на цевките, со што се обезбедува персонализирана услуга за повеќе корисници во полето за заштита од пожари.

Секачот за метални ласерски цевки може да врши сечење на пристаништето и сечење на површината на цевките на метални цевки.Може директно да сече тркалезни цевки од челични цевки, бакарни цевки, алуминиумски цевки, индустриски цевки од нерѓосувачки челик итн.;Сечење со жлеб за тркалезна цевка, отвор за тркалезна цевка, пробивање на тркалезна цевка, шема за сечење на тркалезна цевка итн.

машина за ласерско сечење цевки

Карактеристики на ласерски секач на златна Vtop цевка P2060A

Машината за сечење цевки Златен ласер беше развиена во 2012 година, во декември 2013 година беше продаден првиот сет на машина за сечење цевки YAG.Во 2014 година, машината за сечење цевки беше влезена во индустријата за фитнес/теретана опрема.Во 2015 година беа произведени и применети многу машини за сечење цевки со ласерски влакна во различни индустрии.И сега секогаш ги подобруваме и надградуваме перформансите на машината за сечење цевки.

P2060A 3000w Технички параметри на машината

Број на модел P2060A
Тип на цевка/цевка тркалезни, квадратни, правоаголни, овални, ОБ-тип, Д-тип, Триаголник, итн;
Тип на цевка/цевка аголен челик, канален челик, челик со облик H, челик со облик L, челична лента, итн (за опција)
Должина на цевка/цевка Максимум 6м
Големина на цевка/цевка Φ20mm-200mm
Тежина за полнење на цевки/цевки Максимум 25 кг/м
Големина на пакет Максимум 800mm*800mm*6000mm
Тежина на пакетот Максимум 2500 кг
Повторете ја точноста на позицијата +0,03 мм
Точност на позицијата +0,05 мм
Извор на ласерски влакна 3000 W
Брзина на позиционирање Максимум 90 м/мин
Брзина на ротација на чак Максимум 105 r/min
Забрзување 1,2 гр
Намалување на забрзувањето 1g
Графички формат Solidworks, Pro/e, UG, IGS
Напојување со електрична енергија AC380V 60Hz 3P
Вкупна потрошувачка на енергија 32 KW

P2060A Демонстрација на примероци за машинско сечење

Цена на ласерски секач за метална цевка

P2060A машина во фабриката на клиентите во Кореја

цена на ласерски секач со влакна

P2060A Машина за сечење на пожарен цевковод Демо видео

 


Испратете ни ја вашата порака:

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја